KoMo giver overblik

KoMo giver et godt overblik og sundhedsfaglige kan selv sætte løsningen op, fordi den er fleksibel og let at bruge.

En del af patienterne på Infektionsmedicin bruger KoMo til at indsende måling af CRP og temperatur derhjemme, når de er i langvarig antibiotikabehandling. De besvarer også spørgsmål om deres hjemmebehandling via en tablet, de har lånt på hospitalet.

Fordelen er, at patienterne ofte kan undgå langvarig indlæggelse, samtidigt med at de har tryghed for, at alt går, som det skal. De ved, at personalet tjekker deres målinger, ligesom de selv kan følge udviklingen på grafer i KoMo.

I KoMo vises målinger for temperatur og CRP i forhold til normalområdet (grønt område). På en graf kan brugerne følge målinger over tid og se placeringen.

”Patienterne er glade for KoMo, som de synes er nem at bruge. Og kollegaerne synes, KoMo er så intuitiv at bruge, at de ikke behøver ret meget oplæring, før de starter. Vi ser et stort potentiale i KoMo og arbejder på at bruge det til flere patientgrupper fx ved behandling for rygsmerter på grund af infektion.”

Hvem har udviklet KoMo?

KoMo står for Kommunikation og monitorering.
Løsningen er udviklet på 5 måneder i et samarbejde mellem Infektionsmedicin på AUH, Center for Telemedicin, virksomheden Kvalitets-IT og DIAS i Region Midtjylland.

KoMo kan tilpasses behovet

KoMo er generisk og kan videreudvikles til andre typer af målinger og spørgeskemaer. Den er i drift på AUH og kan løbende tilpasses nye behov. Se mere på telemedicin.rm.dk.

Sådan kommer din afdeling i gang

Ønsker din afdeling at høre mere om KoMo, kan I skrive til centerfortelemedicin@rm.dk.

Skærmbilleder af KoMo