Implementeringsfasen er ofte en kontinuerlig proces, som sker sideløbende med videreudvikling af produktet baseret på viden fra testfasen. En vellykket implementering sikrer, at din idé ikke blot forbliver et projekt, men kommer ud og skaber reel værdi for patienter og medarbejdere. I denne fase kan der være behov for indkøb, kompetenceudvikling og kommunikation.
Implementering indeholder tre opgaver:
- Implementeringsplan
- Evt. indkøbsaftale om færdigt produkt
- Plan for effektmåling og monitorering af drift
Implementeringsplanen for din løsning er en struktureret plan for, hvordan løsningen tages i brug og integreres i organisationen. Den fungerer som en køreplan, der sikrer en effektiv og vellykket implementering ved at definere mål, ressourcer, tidsrammer og ansvarsområder. Både ledere og medarbejdere skal involveres, når løsningen skal introduceres, med det formål at fremme accept og anvendelse blandt brugerne. Løsningen skal overvåges med data, som fortæller hvordan produktet fungerer i praksis, og om det opfylder brugernes behov og de aftaler, som er indgået ved indkøb.
Støttefunktioner som kan hjælpe dig i denne fase:
- Koncern HR, Ledelse og organisation: Kan understøtte med forandringsledelse ifm nye arbejdsgange og med konsulenthjælp til læringsopsamlinger. (Om HR Organisation og Ledelse)
- Indkøb og Medicoteknik: Ved medicotekniske løsninger spiller medicoteknisk funktion en rolle i test af udstyr i drifts set-up. Rollen bliver endnu større, når det gælder implementering af udstyret. (Virksomhedssamarbejde)
- Digitalisering og It: Underviser slutbrugerne i forbindelse med udrulning af nye løsninger. Efter en løsning er taget i brug, overvåges løsningen for at sikre oppetid og tilstrækkelige ressourcer til løsningen. Understøtter videreudvikling baseret på brugerfeedback og anvendelsesdata. (Digitale løsninger på Region Midtjyllands udviklingsplatform (DIAS))