Der vil blive etableret et lager (arkiv), som kan opbevare data fra hospitaler, kommuner/primær sektor sikkert. Data kan efterfølgende vises ”ude” i de givne journalsystemer som fx EOJ og EPJ forudsat, at der eksisterer en behandlerrelation og relevant samtykke fra patienten. Arkivet indeholder data, som er opsamlet i telesundhedsløsningerne.
Servicen bruges når en sundhedsperson visiterer en borger til en telesundhedsydelse. Der sker en bestilling af telesundhedsydelsen på linje med, når der fx bestilles en blodprøve.
Ved bestillingen skal sundhedspersonen blot tage stilling til typen af ydelse, men behøver ikke at forholde sig til det konkrete udstyr eller den mobil app borgeren skal anvende.
Bestillingsservicen skal blot have information om ydelsestype og cpr-nr. for at kunne benyttes. Visitation af ydelsen vil med de rette it-services efterfølgende fremgå direkte af de sundhedsprofessionelles systemer.
Regionen har allerede en komponent, der styrer brugeradgange og it-rettigheder og tilsvarende services findes i den kommunale referencearkitektur.
It-rettighedsservicen kan kontrollere en brugers brugernavn og adgangskode og fortælle, hvilken fagrolle en bruger har og hvilken afdeling brugeren er tilknyttet. Bruger-administrationen holder fx styr på, hvilke roller, der er tildelt sundhedspersonerne og hvem, der har afgang til at se hvilke oplysninger.
Sikkerhedsservicen bruger de data, der er registreret i brugeradministrationen, til at verificere behandlerrelationen til en given borger eller sundhedsperson. Den holder styr på behandlernes roller og ansvar.
Når en læge eller sygeplejerske på hospitalet skal levere behandling via telesundhed, vil sikkerhedsservicen holde styr på og tjekke, at den givne sundhedsperson har en behandler-relation til borgeren og derfor kan få adgang til at se borgerens data. Den tjekker også, om der er givet samtykke til, at personen har lov til at se borgerens data og om sundhedspersonen stadig er ansat.
Giver besked tilbage til systemet om, hvorvidt der er givet samtykke til visning af patientens data og holder desuden styr på, hvis et samtykke er tilbagekaldt. Servicen skal også tjekke om der er givet samtykke til visning af data hos almen praksis, hjemmesygeplejerske eller fx til pårørende.
Samtykke-service anvendes af data-sikkerhedsservicen, som sikrer at det nødvendige samtykke foreligger.
Skal kunne håndtere bestilling af en konsultation, videokonsultation, traditionel fremmøde-konsultation eller fx hjemmesygeplejerskebesøg. Der findes allerede booking-systemer i både regioner og kommuner og en aftaleservice vil sikre, at en aftale med patienten kan oprettes og vil efterfølgende registreres i regionens eller kommunens eget bookingsystem.
Til videosamtaler med borgere. Denne komponent skal kunne benyttes sammen med booking- og sikkerhedsservicen, så samtalerne både kan bestilles og afholdes på sikker vis. En videoservice vil kunne anvendes sammen med aftaleservicen og give mulighed for at vejledning til videokonsultation lægges ind i aftalen.
Sørger for at data bliver vist i en læsevenlig form (altså ikke som kode) ude i den enkelte telesundhedsløsning. Data kobles lokalt med en kontekst, hvor vi fx definerer, hvordan et blodtryk skal vises (to tal over hinanden). Vi definerer fx også, hvordan en pulsmåling ser ud eller visning af temperatur. En data-service vil spørge sikkerhedsservicen inden data vises for brugeren af telesundhedsløsningen.