Nedenstående tager udgangspunkt i reglerne om befordringsgodtgørelse i Amtsrådsforeningens Administrative Vejledning (APV) nr. 21.13.1 og 21.14.1.

På tjenesterejser skal fortrinsvis benyttes offentlige transportmidler. Ved valg af transportmiddel skal der lægges vægt på, hvad der i den konkrete situation er det mest hensigtsmæssige og økonomiske for tjenestestedet. Ledelsen kan således tillade, at medarbejdere benytter eget transportmiddel, hvis det ud fra en samlet betragtning er det mest hensigtsmæssige og økonomiske for regionen.

Hvis en medarbejder får kilometergodtgørelse, kan godtgørelse med den høje sats kun udbetales for i alt 20.000 km i et regnskabsår.

Tjenesterejsens længde er den strækning, for hvilken der kan udbetales godtgørelse for kørsel i eget transportmiddel. Hovedreglen er, at tjenesterejsens længde og varighed beregnes med tjenestestedet som udgangspunkt, både for så vidt angår start og afslutning.

I tilfælde, hvor tjenesterejsen rent faktisk har et andet start- og/eller afslutningspunkt, typisk bopælen, skal start- og/eller afslutningspunktet anvendes ved beregningen, såfremt afstanden dermed er kortere.

Der kan ikke ydes godtgørelse for flere kilometer, end der ville være blevet kørt, hvis turen var påbegyndt og afsluttet på tjenestestedet. Der kan kun ydes befordringsgodtgørelse for det antal kilometer, der rent faktisk er kørt (dvs. ingen kørselsgodtgørelse som passager).

Refusion ved sygebesøg

Ved kørsel til sygebesøg, skal der benyttes det billigste transportmiddel. Ved valg af transportmiddel lægges vægt på, hvad der i den konkrete situation er mest hensigtsmæssig og økonomisk for Region Midtjylland – hvorfor taxi ikke er en mulighed. 

Introlæger og fase1-læger opfordres til at benytte det stedlige praksis bil men kan dette ikke lade sig gøre og uddannelseslægen kører i egen bil på sygebesøg:
På regningen til regionen (Det stedlige praksisenhed) vedr. patientbesøget skal der naturligvis kodes med "Besøg i Zone XX" på vanlig vis - men der skal ikke påføres ydelsesnummer 9001 og antal km.

Ved ansættelse i intro indsendes skemaet til Hospitalsenheden Vest, HR, Løn og Personale, Lægårdvej 12, 7500 Holstebro én gang månedligt på skema

Ud over at påføre skemaet tydeligt navn - så husk også praksisnavn og ydernummer (dette for at sikre at beløbet udbetales til rette vedkommende).

Ved ansættelse i fase 1 indsendes skemaet til den lønudbetalende hospital som er angivet på Ansættelses- og Udannelsesaftalen, en gang månedligt på skema

Returdagslæger er på returdage ansat af hospitalerne og kan derfor ikke få refunderet deres kørsel og er derfor ikke berettiget til udbetaling.

Fase 2-læger, fase 3-læger og uddannelsesamanuenser (når uddannelseslægen kører i egen bil på sygebesøg):
Her betaler praksis refusion til uddannelseslægen – og patient-behandlingsregningen til Primær Sundhed udfærdiges helt på samme vis, som når en af de faste læger i praksis kører sygebesøg

Refusion til kurser

Nedenstående tager udgangspunkt i reglerne om befordringsgodtgørelse jvf. Amtsrådsforeningens Administrative Vejledning

Hovedreglen er, at der alene gives refusion for nødvendige udgifter til transport og evt. ophold for obligatoriske kurser. Der lægges vægt på, hvad der i den konkrete situation er mest hensigtsmæssig og økonomisk for Region Midtjylland.

Transportlængden beregnes med tjenestestedet som udgangspunkt, både for så vidt angår start og afslutning. Der kan højst gives refusion for den konkrete transport. Det betyder, at hvis transport fra bopæl til kursussted er kortere end afstanden fra arbejdssted til kursussted, så gives kun for transport fra bopæl til kursussted. Hvis man bor længere væk end arbejdsstedet, gives kun fra arbejdsstedet.  

Der gives befordringsgodtgørelse for dokumenterede udgifter til billet med billigste offentlige transportmiddel. Kun hvor det kan dokumenteres, at man hverken fra arbejdssted eller bopæl kan nå frem til et kursussted inden kursusstart, kan der gives befordringsgodtgørelse for kørsel i egen bil. Dette skal altid være godkendt på forhånd af ansættelsesmyndigheden. I disse tilfælde gives befordringsgodtgørelse efter den lave  kilometertakst. Der kan kun ydes befordringsgodtgørelse for det antal kilometer, der rent faktisk er kørt (dvs. der ikke ydes godtgørelse som passager)

For læger der er i almen praksis skal download skema

Skemaet sendes til:
Ud over at påføre skemaet tydeligt navn - så husk også praksisnavn og ydernummer (dette for at sikre at beløbet udbetales til rette vedkommende).  

Ved ansættelse i intro indsendes skemaet til Regionshospitalet Gødstrup HR Lønteam på mail én gang månedligt

Ved ansættelse i fase 1 indsendes skemaet til den lønudbetalende hospital som er angivet på Ansættelses- og Uddannelsesaftalen. Der følges normal "sygehus"-procedure.

Returdagslæger er på returdage ansat af hospitalerne og skal derfor ansøge deres sygehusafdeling om fritagelse og befordringsgodtgørelse.

For læger der er i hoveduddannelsesforløb i almen praksis i Fase 2, fase 3 eller som uddannelsesamanuensis:

Uddannelseslægen modtager fra Regionshospitalet Gødstrup HR Lønteam, en mail med skema til brug for afregning for tjenestekørsel til obligatorisk kursus. Det skal fremgå tydelig  af kursusbeskrivelse, hvilket generelt kursus uddannelseslægen har deltaget i. Skemaet skal underskrives af tutorlægen og returneres til Regionshospitalet Gødstrup HR Lønteam på mail.
Skema for afregning for tjenestekørsel finder du her

opdateret januar 2018.

Refusion ved DUNAMU

Den Yngre Almen medicinske Uddannelseslæge, herefter omtalt som DYNAMU, støtter Regionens Uddannelseskoordinatorer samt de Postgraduate Kliniske Lektorer i udvikling af kvaliteten i den lægelige videreuddannelse

Der ydes transportgodtgørelse. Informationen omkring dette kan findes her.

Kontakt, almen medicin

Distrikt Vest

(Herning, Holstebro, Struer, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Ikast-Brande).

Joachim Frølund Hansen

Tlf: 2023 9372 
joachim.frolund.hansen@gmail.com

Distrikt Midt

(Viborg, Skive, Silkeborg)

Søren Prins

Tlf: 8724 4330
Tlf klinik: 8682 7611
soerenprins@gmail.com

Distrikt Øst

(Randers, Århus, Norddjurs, Syddjurs, Horsens, Skanderborg, Odder, Hedensted, Samsø)

Signe Brøndt

Tlf: 8612 1032
signebroendt@gmail.com